A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Галицький ліцей
імені Ярослава Осмомисла
Галицької міської ради Івано-Франківської області

Звіт моніторингової групи за січень-лютий 2024 року

Дата: 29.02.2024 22:26
Кількість переглядів: 30

28 лютого в Галицькому ліцеї імені Ярослава Осмомисла відбулася зустріч членів моніторингової групи з менторами п. Ольгою Нижник, п. Оканою Марковецькою та п. Іриною Бондар, на якій було заслухано звіт з реалізації проєктів розвитку. На зустрічі було зазначено, що впродовж січня-лютого 2024 року в Галицькому ліцеї імені Ярослава Осмомисла частково реалізовано проєкти  «Дооснащення найпростіших укриттів системи водопостачання та водовідведення, системи створення і підтримки параметрів повітряного середовища в Галицькому ліцеї» та підпроєкт «Створення віртуального меморіалу пам’яті загиблих  випускників ліцею» в рамках проєкту «Галицька земля – скарбниця знань».

В ході реалізації  першого  проєкту було виконано ряд завдань:

  • виготовили лавки для сидіння,
  • проведено санітарно-гігієнічні заходи щодо покращення умов перебування в укритті (побілка стін, дезінфекція підлоги),
  • придбали переносні унітаз,
  • оформлені локації  для проведення уроків  у сховищі.

Через брак коштів не реалізовано проєкт сповна, але відповідна робота ведеться. Дане питання обговорювалося з міським головою п. О. Кантором,  були задіяні комунальні служби громади. Сподіваємося,  що даний проєкт буде завершено до кінця 2024 року, оскільки безпека дітей має бути на першому місці.

В рамках проєкту «Галицька земля – скарбниця знань» реалізовується підпроєкт «Створення віртуального меморіалу пам’яті загиблих випускників ліцею», метою якого є збереження пам’яті та поглиблення знань про новітню історію краю, а саме історію випускників, які загинули в час повномасштабного вторгнення.

Було створено робочі групи (7 робочих груп) по збору інформації про загиблих випускників. Робочі групи проводили опитування, брали інтерв’ю з рідними та близькими героїв, збирали фото та відеоматеріали. На стадії завершення  відбувається оформлення матеріалів та розміщення їх з активним покликанням на сайт ліцею.

Члени моніторингової групи розробили опитувальник для учасників освітнього процесу щодо вивчення їхньої думки з приводу створення  віртуального меморіалу пам’яті загиблим випускникам. За даними опитування майже всі респонденти  схвально оцінили дане рішення  і вважають, що цей віртуальний меморіал пам’яті має важливе суспільне й історичне значення для  збереження національної пам’яті та є вагомим джерелом досліджень у сфері вивчення жертв російської збройної агресії. Опубліковані матеріали меморіалу будуть ілюструвати героїзм  загиблих випускників, їхній життєвий та бойовий шлях. Цей меморіал пам’яті має історичну цінність, великий інформативний і світоглядно-виховний потенціал.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень